Йеменските хуси поеха отговорност  Барбадос кораб за насипни товари Lycavitos

...
Йеменските хуси поеха отговорност  Барбадос кораб за насипни товари Lycavitos
Коментари Харесай

Гръцки кораб за насипни товари ударили хусите в Червено море

Йеменските хуси поеха отговорност  Барбадос транспортен съд за насипни товари " Lycavitos " в Аденския залив в четвъртък. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на бойците.

Хусите настояват, че корабът е английски. Корабът се ръководи от Helikon Shipping Enterprises, който има офиси в Лондон, Атина и Далиан, Китай.

Helikon сподели в отговор, че корабът е гръцка благосъстоятелност и че данните, издадени по - рано от Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство, са информативни. Не се дават спомагателни детайлности.

Агенцията заяви по-рано в четвъртък, че е получила сигнал за детонация покрай транспортен съд на към 85 морски благи източно от Аден.

Корабът е претърпял леки вреди, откакто е бил ударен от избухлив снаряд на към 100 морски благи източно от йеменския пристанищен град Аден, заяви настрана английската компания за морска сигурност Ambrey.

Членовете на екипажа са невредими.

Екипажите на другите кораби са съветвани да бъдат деликатни , защото хусите са атакували няколко кораба в един и същи ден, а някои кораби неведнъж.
 Хусите нападнаха търговски кораби в Червено море
Хусите нападнаха търговски кораби в Червено море

Няма данни за починали и ранени

Припомняме, че хусите започнаха многократни офанзиви и протока Баб ал Мандаб от средата на ноември, заявявайки, че работят в символ на взаимност с палестинците против военните дейности на Израел в Газа.

Техните цели са били кораби с търговски връзки със Съединените щати, Англия или Израел, настояват източници от корабоплаването и застраховането.

Атаките накараха няколко компании да спрат пътуванията си в Червено море и да изберат по-дълъг и по-скъп маршрут към Африка, а военни самолети на Съединени американски щати и Англия нанесоха ответни удари в Йемен.
 Хусите могат да лишат британците от обичания им чай
Хусите могат да лишат британците от обичания им чай

Ескалация на насилието в региона на Червено море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР